Pinjaman Peribadi Petronesa Sdn Bhd

Petronesa Sdn Bhd menyediakan pinjaman peribadi terbaik dengan kadar serendah 3.99% setahun. Ccris, Ctos dan rekod senaraihitam layak memohon. Mohon pembiayaan peribadi anda sekarang untuk mendapatkan pembiayaan penuh (100% payout) dan cash in hand yang tinggi melalui pembiayaan bank dan koperasi. Stok terhad.

Pinjaman Peribadi Petronesa Sdn Bhd
Pinjaman Peribadi Petronesa Sdn Bhd adalah sebuah pembiayaan terbaik dan terkenal bagi semua penjawat awam Malaysia. Dapatkan info dan cari koperasi terbaik untuk anda apply loan hanya melalui laman web ini.

Pinjaman Peribadi Petronesa Sdn Bhd Summary

 • Koperasi Name: Pinjaman Peribadi Petronesa Sdn Bhd
 • Abbreviation / Code Name: –
 • Koperasi Promotion Name: General Info about Pinjaman Peribadi Petronesa Sdn Bhd
 • Personal Loan Promotion Period: ~ call for confirmation ~
 • Open to: Government / Semi-Govt / State Govt
 • Max Loan Amount: RM200k

Urusan Pinjaman Peribadi Petronesa Sdn Bhd berpusat di Sarawak dan kini telah memiliki ibupejabat di Kuala Lumpur. Tawaran terbaik bagi pemohon yang ingin memohon dengan cepat tanpa menunggu lama seperti koperasi lain. Terbuka kepada kakitangan kerajaan berjawatan tetap dan polis sahaja.

Pinjaman Peribadi Petronesa 8.99% dan 9.99%

Berpusat di Sarawak dan kini telah memiliki ibupejabat di Kuala Lumpur. Tawaran terbaik bagi pemohon yang ingin memohon dengan cepat tanpa menunggu lama seperti koperasi lain. Terbuka kepada kakitangan kerajaan berjawatan tetap dan polis sahaja.

Pinjaman Peribadi Petronesa 8.99% dan 9.99% bermula tahun 2015 dan 2016

Kini bagi pemohon yang berkelayakan (sila semak kelayakan anda disini), bagi tahun 2015 dan 2016, interest rate personal loan Koperasi Petronesa telah dinaikkan kepada 8.99% dan 9.99% sejajar dengan kehendak pasaran masakini. Kriteria dan jadual pembayaran tidak dapat disediakan buat masa ini. Tetapi anda boleh sentiasa menghubungi kami untuk mendapatkan jumlah maximum loan dan bayaran installment.

Maaf Pinjaman Peribadi Petronesa Sdn Bhd tidak dapat beroperasi pada tahun 2016. Akan dimaklumkan jika permohonan dibuka kembali. Begitu juga tahun 2017 ini. TQ

www.personalfinancingloan.com adalah laman web terbaik di carian google dan yahoo serta bing, netscape navigator dan google chrome. Jadi anda tidak perlu meragui keupayaan dan kebolehpercayaan untuk kami mengendalikan permohonan loan anda. Jadi mohonlah dengan kami sekarang juga!

Anda boleh layari di handphone/smartphone iphone, android dan Microsoft Windows Phone (WP) untuk mendapatkan info yang berkaitan dengan pinjaman peribadi bank dan koperasi di Malaysia. Bagi penjawat awam yang bekerja di Indonesia, Singapura, United Kingdom, Amerika Syarikat dan lain-lain negara boleh memohon pinjaman peribadi ini.

Pinjaman Peribadi Petronesa 7.99% (under HDM Capital)

Kriteria pinjaman peribadi Koperasi Petronesa Sdn Bhd dengan interest 7.99% adalah seperti berikut:-

 • Terbuka kepada kakitangan kerajaan sahaja.
 • Interest terbaru 7.99%.
 • Payout 80% tolak Rm50 deduction fees.
 • Max pinjaman sehingga Rm200 ribu.
 • Tempoh proses cepat 1-2 minggu. (Berkuatkuasa pada Julai 2013, had tempoh pinjaman peribadi bagi semua permohonan Petronesa Kuwait telah dipendekkan menjadi 10 tahun seperti arahan Bank Negara Malaysia)
 • Yuran bulanan koperasi Rm20.
 • CTOS Rm25k ke bawah diterima. Jika melebihi Rm25k perlu settle semua atau settle tunggakan (bergantung kepada persetujuan dari pihak bank yang mengenakan CTOS).
 • Untuk pelanggan di Sabah dan Sarawak tidak diterima.

Pinjaman Peribadi Petronesa Sdn Bhd 9.99% (under HDM Capital)

Manakala kadar keuntungan 9.99% pula ditawarkan kepada pemohon dengan syarat-syarat seperti dibawah. Kadar baru yang tinggi tetapi masih boleh dimohon kerana syarat kelulusan yang longgar

Terbuka kepada kakitangan kerajaan sahaja. Interest terbaru 9.99%. Payout 80% tolak Rm50 deduction fees. Max pinjaman sehingga Rm200 ribu. Tempoh proses 1-2 minggu. (Berkuatkuasa pada Julai 2013, had tempoh pinjaman peribadi bagi semua permohonan Petronesa Kuwait telah dipendekkan menjadi 10 tahun seperti arahan Bank Negara Malaysia)

Yuran bulanan koperasi Rm20. CTOS Rm25k ke bawah diterima. Jika melebihi Rm25k perlu settle semua atau settle tunggakan (bergantung kepada persetujuan dari pihak bank yang mengenakan CTOS). Untuk pelanggan di Sabah dan Sarawak tidak diterima.

Pinjaman Peribadi Petronesa Sdn Bhd 6.49% (under HDM Capital)

Bagi personal loan Petronesa Sdn Bhd interest ini seperti berikut:-

 • Terbuka kepada kakitangan kerajaan sahaja.
 • Interest 6.49% flat rate.
 • Payout 89% tolak Rm25 deduction fees.
 • Max pinjaman sehingga Rm200 ribu.
 • Tempoh proses 4 minggu.
 • Pemohon yang mempunyai blacklist CTOS wajib untuk settle semua amaun CTOS.

Pinjaman Peribadi Petronesa - Kuwait 3.99% (under Kuwait Finance House)

Personal loan Petronesa Kuwait 3.99% adalah pembiayaan peribadi terhangat masakini.

 1. Mestilah berkerja sekurang-kurangnya 1 tahun.
 2. Kadar interest paling rendah 3.99% setahun flat rate.
 3. Kelulusan dalam masa 2-3 minggu.
 4. Berita baik: Blacklist CTOS bawah 22k boleh lulus.
 5. Pada masa ini, koperasi yang dana dari Kuwait Finance House KFH melihat kepada rekod CCRIS pemohon dan komitmen lain. Bererti pemohon yang high komitmen harus memohon pinjaman peribadi dari koperasi yang tidak ambilkira komitmen yang tinggi seperti Koperasi Gemilang, RCE dan Kobeta.
 6. Sesuai untuk overlap pinjaman sediada dari bank-bank dan koperasi yang interestnya lebih tinggi dari interest yang ditawarkan iaitu 3.99% sahaja.
 7. Tempoh pinjaman 20 tahun. (Berkuatkuasa pada Julai 2013, had tempoh pinjaman peribadi bagi semua permohonan telah dipendekkan menjadi 10 tahun seperti arahan Bank Negara Malaysia)
 8. Max pinjaman RM200k.
 9. Payout 89% tolak yuran Rm10 (semenanjung Malaysia) & 88.5% payout untuk Sabah dan Sarawak.
 10. Kakitangan AG/DBKL/Majlis/Negeri layak memohon tapi bukan berstatus IMG. Yang berstatus Pra boleh mohon.

Sila sertakan muka depan buku bank Maybank kerana bank panel adalah dari Maybank. Jadi selepas pinjaman lulus, pihak koperasi akan memasukkan duit (bank-in) pada hari berikutnya (current practice) dan pemohon akan dapat duit keesokan harinya. Jika menggunakan buku bank selain Maybank maka proses 3-5 hari bekerja untuk clear cheque.

Boleh overlap pinjaman Coshare dan Ikhtiar Destinasi (IDSB). Sekiranya tidak mahu overlap pinjaman sediada Coshare dan IDSB, jumlah pembiayaan yang dibenarkan adalah baki dari perbezaan jumlah maksima (Rm200k) dengan jumlah hutang Coshare dan Ikhtiar Destinasi.

Pemohon boleh mendapatkan repayment schedule personal loan Sila klik untuk jadual pembayaran 3.99%.

Pinjaman Peribadi Petronesa 4.99% dan 5.99%

Pinjaman Peribadi Petronesa 4.99% (under HDM Capital)

Demikian setelah dana/fund usahasama Kuwait Finance Bank telah tamat, maka Koperasi Petronesa telah meluncurkan interest 4.99%. Interest rate yang baik untuk dimohon

Kadar interest 4.99% setahun (kadar rata). Kadar payout 89% nett- yuran RM10. Kelulusan 14-20 hari bekerja. Pemohon digalakkan untuk sertakan salinan muka depan buku bank Maybank kerana Maybank adalah bank panel koperasi. Sekiranya akad dilakukan pada hari ini, kebiasaannya akan bank-in pada keesokan harinya dan pemohon akan dapat duit sehari selepas itu. Sekiranya disertakan salinan muka depan dari bank yang lain, maka proses untuk clear cheque akan mengambil masa antara 3-5 hari bekerja.

Berkuatkuasa pada Julai 2013, had tempoh pinjaman peribadi bagi semua permohonan Petronesa Kuwait telah dipendekkan menjadi 10 tahun seperti arahan Bank Negara Malaysia

Pinjaman Peribadi Petronesa 5.99% (under HDM Capital)

Harap maaf tiada lagi pakej 3.99%. Akan dimaklumkan jika ada.

 • Kadar interest 5.99% setahun (kadar rata).
 • Kadar payout 89%- yuran RM10.
 • Kelulusan express 5-10 hari dapat duit.
 • 20 tahun pinjaman dan sehingga RM200k pembiayaan.
 • Blacklist CTOS/CCRIS layak memohon (kurang RM25k).
 • Jika selain dari yang di atas (syarikat GLC dll) interest adalah 6.99%.

https://petronesa.my

Contact Pinjaman Peribadi Petronesa Sdn Bhd

error: Content is protected !!
Scroll to Top