Pinjaman Peribadi Koperasi KOBESI

Pinjaman Peribadi Koperasi Kobesi Kuala Lumpur Berhad adalah personal loan untuk kakitangan kerajaan. Kiraan had kelayakan, call/whatsapp 0192983056.

Pinjaman Peribadi Koperasi Kobesi Loan

Pinjaman Peribadi Koperasi KOBESI Summary

 • Koperasi Name: Koperasi Sg. Besi
 • Abbreviation / Code Name: KOBESI
 • Bank Koperasi Promotion Name: General info about personal financing by Koperasi Sg. Besi

Mengenai Koperasi Kobesi

Pinjaman Peribadi Koperasi Kobesi Kuala Lumpur Berhad

Pinjaman peribadi dari Koperasi Sg. Besi, atau lebih dikenali sebagai Kobesi, merupakan salah satu pilihan yang popular di Kuala Lumpur. Koperasi ini memperkenalkan produk pembiayaan peribadi sejak sekitar tahun 2017 dan terus menjadi pilihan utama, terutama di kalangan penjawat awam. Banyak yang mengambil minat untuk mendapatkan maklumat mengenai pinjaman peribadi dari koperasi ini.

Kami di Koperasi Kobesi mengalu-alukan permohonan pinjaman peribadi anda. Kami komited untuk memastikan proses permohonan berjalan dengan lancar dan telus. Data peribadi anda akan dilindungi sepenuhnya.

Selain dari pembiayaan peribadi, kami juga menawarkan perkhidmatan lain seperti penajaan pelajaran, skim simpanan, dan banyak lagi. Kami menerima permohonan pinjaman baru atau penggabungan pinjaman sedia ada. Mohon pembiayaan di Koperasi Kobesi untuk memperoleh penyelesaian kewangan yang anda perlukan. Hubungi kami hari ini untuk memulakan langkah pertama menuju kestabilan kewangan anda.

Skim Mikro Kredit Koperasi KOBESI

Koperasi KOBESI telah ditubuhkan pada 24 April 1969. No daftar 4478. Juga telah mempunyai bangunan sendiri iaitu WISMA KOBESI. Bergiat aktif dalam pengurusan hartanah dan sewa beli, pinjaman peribadi dan Mikrokredit. Kami juga mempunyai sebuah van Toyota Hiace untuk khidmat sewa kepada ahli dan juga bukan ahli dengan harga yang berpatutan. Untuk keterangan lebih lanjut anda bolehlah menghubungi kami di talian dibawah.

BERITA BAIK untuk semua kakitangan Kerajaan, kami telah menawarkan SKIM PEMBIAYAAN PERIBADI dan MIKROKREDIT untuk membantu anda menyelesaikan masalah kewangan atau anda ingin mengembangkan perniagaan anda yang sedia ada kepada yang lebih produktif. In Shaa Allah, kami memberi peluang kepada anda untuk merealisasikan kehendak anda.

Kelayakkan untuk memohon pinjaman ini adalah seperti berikut:

 • Warganegara Malaysia yang berumur 21 tahun ke atas.
 • Kakitangan kerajaan yg sudah berkhidmat 6 bulan ke atas
 • Skim potongan gaji
 • Peniaga
 • Kakitangan swasta juga kami pertimbangkan

Dokumen (individu):

 1. Salinan K/P
 2. Slip gaji 3 bulan terkini
 3. Bil elektrik/Air
 4. Salinan Surat Tawaran/Pengesahan Majikan
 5. Salinan Kad Pengenalan Suami/Isteri
 6. Salinan Penyata gaji suami/isteri
 7. Borang BPA1/79
 8. Borang Arahan Bank (bagi kakitangan swasta)

Dokumen bagi pinjaman Mikrokredit (peniaga):

 1. Salinan Kad Pengenalan
 2. Salinan MMA/Borang 13/Borang 24/Borang 32A/Borang 44/Borang 49 (bg syarikat Sdn Bhd)
 3. Salinan Pendaftaran Perniagaan bagi syarikat pemilik tunggal/perkongsian
 4. Salinan penyata akaun 3 bulan terkini
 5. Salinan lesen-lesen berkaitan yang masih berkuatkuasa
 6. Perjanjian sewa beli atau salinan perjanjian sewa premis perniagaan
 7. Bil elektrik/air/telefon bagi premis perniagaan

Pinjaman bermula dari RM5,000 hingga RM50,000 sahaja selama minimum 1 tahun hingga maksimum 7 tahun sahaja. Kadar interest 12% setahun. Sekiranya anda berminat, anda boleh tinggalkan email anda di ruangan ‘comments’ dan kami akan email borang permohonan dan jadual pinjaman kepada anda secepat mungkin. Anda isi borang tersebut dan faxkan kepada kami di talian dibawah. Di situ kami akan proses dan anda ketahui keputusannya. Permohonan anda dialu-alukan.

Bahagian Pinjaman Peribadi Koperasi

No. 60-2, Wisma Kobesi, Jalan Gangsa, Sungai Besi, 57000, Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, 57000 Kuala Lumpur 03-9058 5263

Perkhidmatan Koperasi Kobesi Kuala Lumpur Berhad

Berikut adalah perkhidmatan yang ditawarkan selain dari perkhidmatan pinjaman peribadi.

 • D Pulau Tibang Camp & Chalet: Pelbagai tempoh • RM65.00 – RM180.00
 • Van for rental (Toyota Hiace) with 9 passengers: Pelbagai tempoh • RM250.00 – RM350.00. Customer must pay deposit according to rental amount.
 • Motel Kobesi: Pelbagai tempoh • RM60.00 – RM110.00. Open 24 hours. Facilities including tv(Astro), WIFI and Aircond. Check in 12.00 pm.

Frequently Asked Questions (FAQ) about Koperasi KOBESI

Curious about Koperasi KOBESI? Explore our FAQ section for answers to common questions. Find out more about our services, policies, and how we can meet your needs. Dive into our FAQ to discover everything you need to know before getting started. Start exploring now!

Berapakah amaun pembiayaan yang ditawarkan oleh Koperasi Kobesi kepada anggotanya?

Koperasi Bersatu Tenaga (Kobeta) menawarkan pembiayaan kepada anggotanya dalam julat amaun antara RM5,000 hingga RM50,000. Tempoh pembiayaan yang disediakan adalah dari 1 hingga 7 tahun. Dengan pelbagai pilihan amaun dan tempoh yang fleksibel, anggota Kobeta dapat memilih pembiayaan yang sesuai dengan keperluan dan kemampuan kewangan mereka.

Artikel Berkaitan Pembiayaan Peribadi Koperasi

Pinjaman Yayasan Ihsan Rakyat: Buletin Kewangan Eksklusif!

Yayasan Ihsan Rakyat Buletin Pinjaman Jelajahi buletin terkini dari Yayasan Ihsan Rakyat untuk panduan eksklusif mengenai penyelesaian kewangan. Klik sekarang untuk maklumat terkini dan manfaat yang ditawarkan. Dapatkan promosi terbaik dari Yayasan Ihsan Rakyat mengenai...

Read More

Koperasi Perkasa: Sahabat Pembiayaan Peribadi Anda!

Pembiayaan Koperasi Perkasa: Koperkasa pilihan terbaik! Dapatkan segala maklumat yang anda perlukan mengenai pembiayaan yang ditawarkan oleh Koperasi Perkasa (KOPERKASA) untuk kestabilan kewangan anda. Klik untuk maklumat lanjut dan peluang yang menanti anda. Pembiayaan yang...

Read More

Koperasi Ukhwah Malaysia: Pinjaman Peribadi Terhebat!

Pinjaman Peribadi Koperasi Ukhwah Malaysia Berhad Pilihan terbaik dengan kemudahan kewangan apabila anda memohon pinjaman peribadi Koperasi Ukhwah Malaysia Berhad dengan amaun sehingga RM200,000! Nikmati keistimewaan dan baca lebih lanjut sekarang! Ini adalah sebuah koperasi...

Read More

Pinjaman Express Power: KATMB Koperasi Tentera Terbaik!

Terokai Pinjaman Express dari Koperasi Tentera (KT) – KATMB Koperasi Tentera (KT) – KATMB membawa kepada anda pinjaman peribadi yang pantas dan berkemampuan, khususnya ditujukan kepada anggota tentera Angkatan Tentera Malaysia (ATM). Nikmati keistimewaan istimewa...

Read More

Pinjaman Peribadi Koperasi Pertanian KOTANI: Khas Penjawat Awam

Pinjaman Peribadi Koperasi Pertanian (KOTANI) Dapatkan pinjaman peribadi terbaik dari Koperasi Pertanian (KOTANI) dengan kadar yang istimewa berlandaskan prinsip Islam dan menepati syariah antarabangsa. Tawaran terhad kepada anggota dan rebutlah peluang keemasan ini sekarang! Pinjaman...

Read More

https://koperasi.info, https://koperasikobesi.blogspot.com

Contact Koperasi KOBESI

error: Content is protected !!
Scroll to Top