Koperasi Borneo (KOPBORNEO)

Dapatkan pinjaman peribadi dari Koperasi Borneo tanpa perlu risau tentang potongan gaji melebihi 60% atau rekod overlap yang tidak lulus. Sekiranya anda menghadapi cabaran ini, hubungi kami melalui panggilan telefon, SMS, atau WhatsApp di nombor 0192983056 untuk mendapatkan bantuan segera. Koperasi Borneo memberikan penyelesaian pinjaman peribadi yang mudah dan sesuai dengan keperluan anda.

Pinjaman Peribadi Koperasi Borneo Malaysia Berhad KOPBORNEO

Koperasi Borneo (KOPBORNEO) Summary

  • Koperasi Name: Koperasi Borneo Malaysia Berhad
  • Abbreviation / Code Name: KOPBORNEO
  • Koperasi Promotion Name: General Info about Pinjaman Peribadi KOPBORNEO
  • Personal Loan Promotion Period: ~ call for confirmation ~
  • Open to: Government / Semi-Govt / State Govt
  • Max Loan Amount: RM200k

Pengumuman Pinjaman Peribadi Koperasi Borneo - KOPBORNEO

Pinjaman Peribadi KOPBORNEO Koperasi Borneo Cooperative Berhad ini adalah pinjaman untuk semua, bukan Sabah Sarawak sahaja! Koperasi Borneo mempunyai cawangan di Petaling Jaya dan menyalurkan pinjaman peribadi kepada government. Kalau sudah over 60% boleh overlap loan, inilah tempatnya untuk buat loan. Tetapi maaf, pihak kami tidak menyediakan perkhidmatan untuk kelayakan potongan yang melebihi 60%.

Bagi mereka yang ingin membuat potongan dengan kelayakan over 60%, anda dinasihatkan untuk menyimpan hasrat anda kerana pinjaman peribadi ini akan merugikan anda pada masa akan datang. Anda dinasihatkan supaya memilih agen/wakil perunding kewangan koperasi yang dipercayai bagi menguruskan pembiayaan anda.

Notis Pemberitahuan

KOPERASI BORNEO MALAYSIA BERHAD ingin memaklumkan bahawa kami tidak berurusan dengan sebarang agensi-agensi untuk mempromosikan dan memproses pinjaman koperasi. Sebarang urusniaga atau transaksi yang dibuat antara pelanggan-pelanggan dan agensi-agensi adalah di bawah tanggungjawab anda sendiri. Bagi tujuan semakan personal loan tuan/puan, para pelanggan boleh menghubungi kami untuk sebarang pertanyaan atau penjelasan mengenai pinjaman koperasi.

Mengenai KOPBORNEO

Pinjaman Peribadi Koperasi Borneo Sabah

Koperasi kami didaftarkan pada 28 September 2008 di bawah nama Koperasi Borneo Berhad dengan kawasan operasi di Negeri Sabah dan Wilayah Persekutuan Labuan dan kemudiannya telah meluaskan kawasan operasi ke seluruh Malaysia. Atas kelulusan Suruhanjaya Koperasi Malaysia pada 27 November 2015, nama baru telah didaftarkan sebagai Koperasi Borneo Malaysia Berhad.

Perkhidmatan Utama KOPBORNEO

Koperasi Borneo memfokuskan perkhidmatannya dalam memberi pembiayaan peribadi kepada anggota koperasi, yang kebanyakannya merupakan pekerja dalam sektor awam dengan kemudahan potongan gaji melalui Biro Perkhidmatan ANGKASA. Kami komited untuk memperluaskan aktiviti kami ke dalam bidang lain demi meningkatkan kepentingan dan kesejahteraan anggota.

Antara inisiatif yang kami perjuangkan termasuk pelaburan dalam sektor pertanian dan ternakan serta mendapatkan tanah untuk pembinaan rumah mampu milik bagi anggota koperasi. Kami percaya bahawa melalui pelaburan dalam sektor ini, kami dapat memberi peluang kepada anggota untuk mendapat manfaat jangka panjang dan meningkatkan pendapatan mereka.

Selain itu, kami juga memandang serius terhadap pengurusan kemudahan perumahan untuk memenuhi keperluan perumahan anggota koperasi. Kami berusaha untuk memudahkan proses pemindahan antara Malaysia Timur dan Malaysia Barat bagi anggota yang memerlukan.

Di samping itu, kami di Koperasi Borneo juga berhasrat untuk menubuhkan pusat latihan kemahiran di kawasan luar bandar. Ini bertujuan untuk memberi peluang kepada penduduk luar bandar untuk memperoleh kemahiran dan pengetahuan baru yang dapat meningkatkan peluang pekerjaan dan pendapatan mereka. Dengan demikian, Koperasi Borneo berusaha untuk memberi sumbangan yang berkekalan dalam memajukan kesejahteraan anggota dan masyarakat secara keseluruhan.

*Source: www.kopborneo.com

Artikel Berkaitan Pembiayaan Peribadi Koperasi

Pinjaman Yayasan Ihsan Rakyat: Buletin Kewangan Eksklusif!

Yayasan Ihsan Rakyat Buletin Pinjaman Jelajahi buletin terkini dari Yayasan Ihsan Rakyat untuk panduan eksklusif mengenai penyelesaian kewangan. Klik sekarang untuk maklumat terkini dan manfaat yang ditawarkan. Dapatkan promosi terbaik dari Yayasan Ihsan Rakyat mengenai...

Read More

Koperasi Perkasa: Sahabat Pembiayaan Peribadi Anda!

Pembiayaan Koperasi Perkasa: Koperkasa pilihan terbaik! Dapatkan segala maklumat yang anda perlukan mengenai pembiayaan yang ditawarkan oleh Koperasi Perkasa (KOPERKASA) untuk kestabilan kewangan anda. Klik untuk maklumat lanjut dan peluang yang menanti anda. Pembiayaan yang...

Read More

Koperasi Ukhwah Malaysia: Pinjaman Peribadi Terhebat!

Pinjaman Peribadi Koperasi Ukhwah Malaysia Berhad Pilihan terbaik dengan kemudahan kewangan apabila anda memohon pinjaman peribadi Koperasi Ukhwah Malaysia Berhad dengan amaun sehingga RM200,000! Nikmati keistimewaan dan baca lebih lanjut sekarang! Ini adalah sebuah koperasi...

Read More

Pinjaman Express Power: KATMB Koperasi Tentera Terbaik!

Terokai Pinjaman Express dari Koperasi Tentera (KT) – KATMB Koperasi Tentera (KT) – KATMB membawa kepada anda pinjaman peribadi yang pantas dan berkemampuan, khususnya ditujukan kepada anggota tentera Angkatan Tentera Malaysia (ATM). Nikmati keistimewaan istimewa...

Read More

Pinjaman Peribadi Koperasi Pertanian KOTANI: Khas Penjawat Awam

Pinjaman Peribadi Koperasi Pertanian (KOTANI) Dapatkan pinjaman peribadi terbaik dari Koperasi Pertanian (KOTANI) dengan kadar yang istimewa berlandaskan prinsip Islam dan menepati syariah antarabangsa. Tawaran terhad kepada anggota dan rebutlah peluang keemasan ini sekarang! Pinjaman...

Read More

Pinjaman Peribadi Koperasi Borneo KOPBORNEO Reviews

Customer Reviews about Pinjaman Peribadi Koperasi Borneo KOPBORNEO

Pinjaman peribadi dari Koperasi Borneo adalah penyelesaian terbaik untuk kakitangan kerajaan yang menghadapi kesukaran mendapatkan pembiayaan dari institusi lain. Dengan kemudahan potongan gaji melalui Biro Perkhidmatan ANGKASA, proses pembayaran ansuran adalah lebih mudah dan efisien.

Satu kelebihan yang menonjol ialah potongan ansuran yang melebihi 60% masih layak untuk membuat pinjaman peribadi, yang mana kebanyakan institusi lain menolak permohonan dalam keadaan sedemikian. Walaupun ada potongan gaji yang tinggi, koperasi ini tetap memberi peluang kepada anggotanya untuk mendapatkan pembiayaan peribadi yang diperlukan.

Selain itu, meskipun terdapat rekod pinjaman yang masih aktif, pengajuan pinjaman baru tidak akan ditolak secara automatik. Ini bermakna anggota yang mempunyai pinjaman lain masih berpeluang untuk mendapatkan pembiayaan tambahan mengikut keperluan masing-masing.

Dengan layanan yang mesra dan komitmen untuk membantu anggotanya, Koperasi Borneo merupakan pilihan terbaik bagi mereka yang mencari pinjaman peribadi dengan syarat yang fleksibel. Hubungi sekarang untuk maklumat lanjut melalui panggilan, SMS, atau WhatsApp ke nombor 0192983056 dari agen koperasi yang mesra dan membantu

Mohd Azwan

https://personalfinancingloan.com

Contact Pinjaman Peribadi Koperasi Borneo Malaysia Berhad KOPBORNEO

error: Content is protected !!
Scroll to Top