Pinjaman Peribadi IDSB RHB Islamic Loan

Dapatkan pinjaman peribadi IDSB RHB Islamic Loan IDSB untuk kakitangan kerajaan dan badan berkanun. Keputusan cepat, faedah kompetitif, dan proses yang mudah. Pinjaman peribadi IDSB dikenali dengan i-Destinasi / Ikhtiar Destinasi Sdn Bhd adalah personal loan patuh syariah dengan interest 3.99%. Jom apply disini!

Pinjaman Peribadi IDSB RHB Islamic Loan

Pinjaman Peribadi IDSB RHB Islamic Loan Summary

 • Bank Name: Pinjaman Peribadi IDSB RHB Islamic Loan
 • Abbreviation / Code Name: –
 • Bank Promotion Name: General Info about Bank’s Personal Loans

Pembiayaan peribadi i-rhb ini terbuka kepada kakitangan Kerajaan Persekutuan (AG)

Sekiranya permohonan anda diluluskan, cara pembayaran personal loan idsb adalah melalui potongan gaji majikan ataupun singkatannya PGM.

Bayaran installement loan peribadi idsb rhb adalah serendah RM 92.69 / bulan.

Pembiayaan Peribadi i-RHB

Pembiayaan Peribadi i-RHB Islamic adalah BERKONSEPKAN KOMODITI MURABAHAH MELALUI TAWARRUQ. Kadar keuntungan adalah 3.15% setahun (2 tahun), 3.99% bagi tempoh (3-10 tahun). Jadi jika anda ingin membuat permohonan pinjaman peribadi IDSB RHB Bank Islamic ini untuk tempoh 10 tahun yakni tempoh maksima pembiayaan, maka interest yang dikenakan adalah 3.99% flat rate dari tahun pertama sehinggalah tahun kesepuluh tempoh pembiayaan.

Bagi kakitangan kerajaan negeri atau GLC terpilih, anda akan menikmati kadar interest rate 3.50% iaitu kadar yang sagant istimewa untuk anda apply. Kadar keuntungan 3.50% itu adalah kadar rata ataupun flat rate selama (2 tahun). Bagi mereka yang ingin memanjangkan tempoh pembiayaan, interest rate akan menjadi 4.50% selama (3-10 tahun). Ya, bagi kakitangan kerajaan neger (state government) dan GLC terpilih, semua potongan adalah melalui potongan gaji majikan (PGM).

Ciri-ciri Pembiayaan Peribadi IDSB RHB Islamic

Pinjaman peribadi Idsb Rhb Islamic ini sememangnya pembiayaan yang popular bagi kakitangan kerajaan kerana berdasarkan beberapa faktor iaiatu kadar keuntungan rata serendah iaitu 3.15%*, jumlah pembiayaan maksimum sehingga 200K dan nisbah pembayaran tunai dalam tangan setinggi iaitu 98%.

Selain itu, tempoh fleksibel sehingga 10tahun dan bayaran bulanan mudah menerusi potongan gaji membuatkan peminjam tidak perlu berfikir atau melakukan apa-apa seperti tidak perlu ke kaunter bayaran RHB Bank untuk membuat bayaran bulanan. Ini kerana semua transaksi bayaran adalah dipotong secara otomatik melalui skim potongan gaji majikan (PGM).

Selain itu, pinjaman peribadi IDSB RHB Islamic juga tiada penjamin, tiada cagaran dan tiada yuran pentadbiran membuatkan ramai peminjam terpesona untuk menghantar application kepada kami di IDSB.

*Tertakluk terma dan syarat. Untuk kakitangan kerajaan persekutuan bagi tempoh pembiayaan 2 tahun. Kadar serendah 3.15% setahun bersamaan kadar efektif dari 5.94% – 7.49% setahun. Tempoh kempen dari 1 Ogos 2019 sehingga 31 Januari 2020.

Mengapa pinjaman peribadi IDSB RHB lebih baik?

Jika dibuat perbandingan di antara beberapa buah bank terkemuka, berikut adalah kelebihan pinjaman peribadi IDSB RHB berbanding bank-bank lain.

 1. Bank RHB: nishah pembayaran ataupun payout 98% dan boleh menyelesaikan akaun tertunggak.
 2. Bank R: nisbah pembayaran atau loan payout adalah 84% sahaja dan tidak boleh menyelesaikan masalah akaun tertunggak dari bank atau mana-mana koperasi.
 3. Bank I: nisbah pembayaran payout 95% sahaja dan tidak boleh menyelesaikan akaun tertunggak.
 4. Bank B: payout atau nisbah pembayaran adalah 97% dan juga tidak boleh menyelesaikan akaun tertunggak.

Jadi jelas di sini bagaimana pinjaman peribadi IDSB RHB Islamic adalah pembiayaan yang terbaik untuk anda pilih. Tetapi sekiranya anda mempunyai masalah hutang tertunggak atau sudah tidak dapat membayar hutang sehingga bertimbun-timbun yang mengakibatkan anda disenaraihitam, anda boleh memohon pinjaman peribadi Yayasan Ihsan Rakyat (YIR).

Loan Yayasan Ihsan Rakyat tidak melihat rekod ccris, ctos, spika, ctos credit score dan lain, tetapi jika ctos credit score anda terlalu rendah atau anda diisytiharkan muflis, itu sahaja sebab yang membuatkan anda tidak layak memohon loan Yayasan Ihsan Rakyat.

Siapakah yang layak memohon pinjaman peribadi IDSB RHB Islamic?

Syarat-syarat memohon pinjaman peribadi IDSB RHB Islamic adalah seperti anda mesti warganegara Malaysia berumur minimum 18 tahun ke atas dan umur maksimum adalah 58 tahun semasa tamat tempoh pembiayaan. Selain itu, kelayakan lain adalah seperti pendapatan bulanan tetap minimum RM2,000 termasuk elaun tetap dan status pekerjaan anda adalah berjawatan tetap. Insyaallah anda akan mendapat peluang untuk kelulusan loan IDSB Rhb Islamic ini.

Juga dikenali sebagai payslip AG atau fully government payslip memang layak memohon tanpa sebarang keraguan. Asalkan kelayakan loan tidak melebihi 60% sudah. Jika over 60% loan, anda besar kemungkinan akan mendapat surat tatatertib dari pihak majikan anda dan mungkin akan menyukarkan anda untuk membuat pinjaman pada masa akan datang.

Kakitangan awam negeri iaitu state government seperti pejabat setiausaha kerajaan negeri pahang, SUK Perak, kerajaan Negeri Selangor, PKNS, state government Sabah dan Sarawak dan mana-mana negeri adalah layak memohon.

Pinjaman Peribadi Ikhtiar Destinasi SB 3.99% 100 % Payout (IDSB atau i-destinasi)

Dahulu sangat dikenali kerana interest rate yang sama seperti bank kerana pernah mendapat kerjasama dari Bank Kuwait Finance House (KFH). Kini menjalin kerjasama dengan RHB Bank. Terbuka kepada kakitangan kerajaan berjawatan tetap dan polis sahaja. Untuk mendapatkan loan ini, pemohon harus ke cawangan RHB Bank yang berdekatan dan membuat permohonan di sana.

Pinjaman Peribadi I-destinasi 3.99% (Idsb-Kuwait Finance) 100% payout- Tamat promosi

 • Pembiayaan peribadi yang sangat popular kerana menawarkan islamic personal financing kepada penjawat awam. Mempunyai kod potongan tersendiri tetapi masih melalui skim potongan gaji majikan (PGM).
 • Interest rate personal financing 3.99% flat rate.
 • Payout 100% (peminjam dapat penuh dari jumlah pembiayaan).
 • Tidak melalui potongan biro angkasa tetapi melalui potongan gaji majikan (PGM).
 • Perlu mendapatkan pengesahan dari Unit Gaji/ Bahagian Kewangan/ Guru Besar (majikan) bagi semua dokumen termasuk Surat Kebenaran Pemotongan Gaji yang berwarna biru. Surat kebenaran tersebut tidak boleh disalinfoto (fotostat).
 • Tempoh pembiayaan 20 tahun. Boleh overlap pinjaman lama yang tinggi interest.
 • Proses loan dalam masa 2-4 minggu.

Hashtag / Keywords

#personalloan #Bank #RHB

rhbbank official website and koperasi.info

Artikel Berkaitan Pinjaman Peribadi Koperasi

Pinjaman Yayasan Ihsan Rakyat: Buletin Kewangan Eksklusif!

Yayasan Ihsan Rakyat Bulletin Loan: The ultimate guide Mari teroka Buletin Pinjaman Yayasan Ihsan Rakyat untuk maklumat eksklusif mengenai penyelesaian kewangan. Klik sekarang untuk maklumat terkini dan manfaat. Dapatkan promosti terhebat Yayasan Ihsan Rakyat mengenai...

Read More

Pembiayaan Peribadi: Koperasi Perkasa yang exclusive dan terhebat!

Pembiayaan Koperasi Perkasa: Koperkasa pilihan terbaik! Dapatkan segala info pembiayaan Koperasi Perkasa (KOPERKASA) dengan maklumat terperinci tersedia untuk anda. Klik untuk maklumat lanjut dan peluang kestabilan kewangan. Pembiayaan Koperasi Perkasa Koperkasa terdiri dari pembiayaan kenderaan,...

Read More

Koperasi Ukhwah Malaysia: Pinjaman Peribadi Terhebat!

Pinjaman Peribadi Koperasi Ukhwah Malaysia Berhad Ternyata pelbagai kemudahan disediakan untuk pinjaman peribadi Koperasi Ukhwah Malaysia Berhad! Nikmati keistimewaan dan baca lebih lanjut sekarang! Pinjaman Peribadi Koperasi Ukhwah Malaysia Berhad adalah pembiayaan tunai terbaik yang...

Read More

Pinjaman Express Power: KATMB Koperasi Tentera Terbaik!

Pinjaman Peribadi Koperasi Tentera KT KATMB Terokai pinjaman express KATMB Koperasi Tentera dengan kemudahan pantas! Nikmati keistimewaan istimewa. Baca lebih untuk info lanjut. Pinjaman Peribadi Koperasi Tentera KT KATMB ditujukan kepada anggota tentera Angkatan Tentera...

Read More

Pinjaman Peribadi Koperasi Pertanian KOTANI

Pinjaman Peribadi Koperasi Pertanian KOTANI Dapatkan Pinjaman Peribadi Koperasi Pertanian KOTANI dengan kadar yang istimewa dengan melayari laman web ini. WhatsApp / Call / SMS 019-2983056. Koperasi Kakitangan Kementerian Pertanian Malaysia Berhad KOTANI Pinjaman Peribadi...

Read More

Pinjaman Peribadi IDSB Reviews

Customer Reviews

Pinjaman peribadi IDSB RHB Islamic adalah pembiayaan peribadi terbaik bagi kakitangan kerajaan untuk membuat loan samada fresh loan atau overlap loan lama. Dan payout yang diberi sehingga 100%

Mohd Azwan

https://personalfinancingloan.com

Contact RHB Bank

error: Content is protected !!
Scroll to Top