Koperasi Wawasan Malaysia Berhad Kowamas

Koperasi Wawasan Malaysia Berhad KOWAMAS menawarkan pinjaman peribadi terbaik tanpa penjamin dengan rate yang menarik. Ccris/ ctos layak dan mempunyai ramai agen di seluruh Malaysia. Jom apply loan raya, overlap loan sediada dan tambah loan dengan menghubungi nombor 0192983056.

Koperasi Wawasan Malaysia Berhad Kowamas
Promosi loan terhebat Koperasi Wawasan Malaysia Berhad Kowamas. Jom apply sekarang!

Koperasi Wawasan Malaysia Berhad Kowamas Summary

 • Koperasi Name: Koperasi Wawasan Malaysia Berhad
 • Abbreviation / Code Name: KOWAMAS
 • Koperasi Promotion Name: General Info about Koperasi Wawasan Malaysia Berhad
 • Personal Loan Promotion Period: ~ call for confirmation ~
 • Open to: Government / Semi-Govt / State Govt
 • Loan Amount: RM200k
 • Berapakah Interest Pinjaman Peribadi Koperasi Wawasan Malaysia Berhad (Kowamas)

  Koperasi Wawasan Malaysia Berhad (Kowamas) mempunyai beberapa kadar interest pinjaman peribadi yang berbeza-beza mengikut pakej pembiayaan semasa. Pinjaman peribadi yang terendah kadar interestnya bermula dengan 4.99% sehinga 6.50% untuk tempoh 10 tahun.

About Pinjaman Peribadi Koperasi Wawasan Malaysia Berhad Kowamas

Koperasi Wawasan Malaysia Berhad (Kowamas), (dahulunya dikenali sebagai Koperasi Lepan Kabu Berhad) telah ditubuhkan di bawah Akta Koperasi 1993 pada tahun 1998. Penglibatan awal koperasi dimasa itu adalah berkisar dalam perniagaan retail di Kuala Krai dan Kota Bharu, Kelantan.

Pada penghujung 2007, sembilan (9) Ahli Lembaga baru telah dilantik untuk mengemudi jawatan-jawatan penting di dalam koperasi.

Di bawah pengurusan Lembaga yang baru ini, koperasi telah berjaya membentuk arahtuju dalam mengembangkan dan memperbagaikan perniagaannya sejajar dengan objektif untuk pembangunan status ekonomi ahli-ahli disamping membantu Kerajaan mencapai visi dan misi kepada masyarakat Malaysia yang makmur dan majujaya.

Kowamas, nama komersial yang terbaru dalam pasaran, selaras dengan arahtuju operasi dan kepentingan perniagaannya telah mencapai persetujuan dengan sebuah institusi kewangan yang terbesar di Malaysia untuk mengujudkan skim pembiayaan peribadi kepada ahli-ahlinya dan telah juga mengenalpasti beberapa lokasi yang stratejik untuk pembangunan hartanah.

Disamping itu, kami juga sedang di dalam peringkat rundingan terakhir untuk menceburi sektor pengangkutan, perladangan dan retail.

Dividen dan Keanggotaan Koperasi Wawasan Malaysia Berhad

Keanggotaan Koperasi Wawasan Malaysia Berhad adalah terbuka kepada semua warganegara Malaysia yang berumur 18 tahun ke atas tanpa mengira kaum atau bangsa.

Keanggotaan adalah secara sukarela dengan mengutamakan konsep perpaduan, muhibbah dan kerjasama dikalangan anggota-anggota.

Koperasi Wawasan Malaysia Berhad diasaskan berpandukan prinsip yang mengutamakan kebajikan anggota-anggota dari segi perkembangan sosio ekonomi dengan memberi bantuan kewangan, khidmat nasihat, peluang niaga serta pembiayaan dalam usaha meningkat lagi daya usaha dan produktiviti anggota-anggota demi membentuk masyarakat Malaysia yang makmur dan sejahtera.

Keanggotaan Kowamas seperti berikut:

 • Anggota Setakat 2008 – 1,355 Anggota
 • Anggota Setakat 2009 – 5,576 Anggota
 • Anggota Setakat 2010 – 5,183 Anggota
 • Anggota Setakat 2011 – 1,589 Anggota
 • Anggota Setakat 2012 – 2,016 Anggota
 • Anggota Setakat 2013 – 2,279 Anggota
 • Anggota Setakat 2014 – 10,107 Anggota
 • Anggota Setakat 2015 – 4,930 Anggota
 • Anggota Setakat 2016 – 5,225 Anggota
 • Anggota Setakat 2017 – 667 AnggotaJumlah Anggota Setakat 2017 – 38,441 Anggota

Dividen Koperasi Wawasan Malaysia Berhad

Dividen Kowamas adalah tertakluk kepada Kelulusan dari Suruhanjaya Koperasi Malaysia (SKM) melalui pengistiharan di dalam Mesyuarat Agung Perwakilan Tahunan (MAPT).

Skim Persaraan Koperasi Wawasan Malaysia Berhad

Keanggotaan KOWAMAS adalah terbuka kepada semua warganegara Malaysia yang berumur 18 tahun ke atas tanpa mengira kaum atau bangsa.

Keanggotaan adalah secara sukarela dengan mengutamakan konsep perpaduan, muhibbah dan kerjasama dikalangan anggota-anggota.

KOWAMAS diasaskan berpandukan prinsip yang mengutamakan kebajikan anggota-anggota dari segi perkembangan sosio ekonomi dengan memberi bantuan kewangan, khidmat nasihat, peluang niaga serta pembiayaan dalam usaha meningkat lagi daya usaha dan produktiviti anggota-anggota demi membentuk masyarakat Malaysia yang makmur dan sejahtera.

Bantuan Pengajian Tinggi Kowamas

Bantuan Pengajian Tinggi Kowamas ini adalah merupakan bantuan pengajian kepada anak-anak anggota yang cemerlang di dalam pengajian mereka.

Dan dengan bantuan ini, anak-anak anggota dapat melanjutkan pengajian mereka di universiti tempatan atau luar negara mengikut garis panduan yang telah ditetapkan oleh Koperasi Wawasan Malaysia Berhad.

*Kowamas official website

Contact Koperasi Wawasan Malaysia Berhad Kowamas

error: Content is protected !!
Scroll to Top