Personal Loan for Ministry of Youth and Sports KBS

Personal Financing Loan for Ministry of Youth and Sports staff, Kementerian Belia dan Sukan KBS. Call/ SMS/ Whatsapp 0192983056.

Personal Loan for Ministry of Youth and Sports KBS

Personal Loan for Ministry of Youth and Sports KBS Summary

  • Name: –
  • Abbreviation / Code Name: –
  • Promotion Name: General info about personal financing from bank and cooperative in Malaysia

Sejarah Penubuhan KBS Serba Sedikit

Personal Loan for Ministry of Youth and Sports KBS

Sejarah penubuhan Kementerian Belia dan Sukan (KBS) bermula pada tahun 1953 dengan tertubuhnya Bahagian Kebudayaan di bawah Jabatan Kebajikan Masyarakat yang telah diberi tanggungjawab mengenai belia. Seterusnya pada tahu 1964 Bahagian Kebudayaan ini telah dipindahkan di bawah Kementerian Penerangan.

Dalam masa yang sama berikutan kegiatan belia secara berpesatuan yang semakin berkembang, maka bagi tujuan memupuk serta memenatu perkembangan tersebut, Bahagian Belia telah ditubuhkan di bawah kementerian berkenaan. selain itu di bawah kementerian Penerangan ini juga telah ditubuhkan Bahagian Sukan.

Kementerian Belia dan Sukan 1964 iaitu bersempena Hari Belia Negara pada tahun tersebut. Pada tahun 1972, Bahagian Kebudayaan telah diwujudkan dan dengan itu nama Kementerian Belia dan Sukan ini telah diubah kepada Kementerian Kebudayaan, Belia dan Sukan sehingga tahun 1987 apabila Bahagian Kebudayaan telah dipindahkan dibawah Kementerian Kebudayaan, Kesenian dan Pelancongan. Dengan perpindahan Bahagian Kebudayaan tersebut, nama Kementerian Kebudayaan, Belia dan Sukan telah kembali kepada nama asalnya iaitu Kementerian Belia dan Sukan, sehingga sekarang.

Kementerian Belia dan Sukan (KBS) telah diamanatkan untuk melaksanakan dasar-dasar Kerajaan Malaysia khususnya dalam pembangunan Belia dan Sukan.

Pakej Pembiayaan Peribadi

Kami menawarkan pakej Personal Loan for Ministry of Youth and Sports KBS. Jawatan tetap atau kontrak dialu-alukan untuk memohon personal loan ini. Terdapat 25 buah koperasi dan 20 buah bank yang bersedia untuk anda mendapatkan pinjaman peribadi dengan kadar keuntungan yang istimewa dan patuh syariah. Sila berhubung dengan nombor whatsapp di bawah.

Mohon Pinjaman Peribadi Bank dan Koperasi

Kami menyediakan perkhidmatan pinjaman peribadi koperasi Bank dan Koperasi Terbaik (Jika ada)dan bank untuk kemudahan anda. Berhubung dengan kami untuk mendapatkan maklumat-maklumat seperti pakej promosi terkini, kadar keuntungan terkini dan jumlah maksimum pembiayaan. Perkhidmatan yang ditawarkan adalah:

  1. Pinjaman peribadi baru: Kiraan had kelayakan pinjaman berdasarkan kepada kekuatan slipgaji anda iaitu gaji pokok, elaun tetap dan jumlah potongan dalam slipgaji dan potongan 60%, 50% atau 40% dari jumlah pendapatan. Anda boleh membuka akaun pertama kali dengan bank atau koperasi, akaun kedua, akaun ketiga dan seterusnya.
  2. Pinjaman peribadi overlap: Dikenali sebagai pinjaman bertindih di mana anda menggunakan akaun pembiayaan sediada dan memohon untuk mendapat tunai ditangan secara in-house overlap atau ambil penyata penyelesaian awal dan overlap di bank/ koperasi lain. Anda mungkin menambah/ tidak menambah bayaran ansuran bulanan atau jumlah pembiayaan asal.

Anda juga boleh memohon pinjaman peribadi Yayasan Ihsan Rakyat (YIR), Yayasan Perlis (YYP), pembiayaan Bank Rakyat, Bank Simpanan Nasional (BSN), Koperasi Kekal, Koperasi Gemilang (Kogemilang), Al-Rajhi Bank, Alliance Bank, Koop Bank Pertama, MBSB Bank dan lain-lain.

Bagaimana Cara Mohon Pinjaman Peribadi Bank dan Koperasi Lain?

Mohon pinjaman peribadi Bank atau koperasi lain juga pembiayaan peribadi bank dengan mudah. Anda hanya perlu menghantar slipgaji terkini ke talian hotline pinjaman peribadi 019-2983056 sekarang! Klik butang nombor telefon di atas untuk maklumat lanjut.

https://koperasi.info

Cari Pinjaman Peribadi Lain?

Personal Loan for Ministry of Youth and Sports KBS Reviews

Customer Reviews about Personal Loan for Ministry of Youth and Sports KBS

Personal Financing Loan for Ministry of Youth and Sports staff / Pinjaman Peribadi kepada kakitangan Kementerian Belia dan Sukan KBS. Call/ SMS/ Whatsapp 0192983056.

Mohd Azwan

https://personalfinancingloan.com

Contact Personal Loan for Ministry of Youth and Sports KBS

error: Content is protected !!
Scroll to Top