Koperasi Polis DiRaja Malaysia (KPDRM)

Dapatkan maklumat tentang tawaran pinjaman peribadi yang menarik daripada Koperasi Polis DiRaja Malaysia Berhad (KPDRM), termasuk pembiayaan tanpa penjamin dan pembiayaan cepat yang diminati ramai. Jangan lepaskan peluang ini. Dapatkan maklumat lanjut di sini.

Pinjaman Peribadi Koperasi Polis DiRaja Malaysia Berhad KPDRM

Koperasi Polis DiRaja Malaysia Berhad KPDRM Summary

 • Koperasi Name: Koperasi Polis DiRaja Malaysia Berhad
 • Abbreviation / Code Name: KPDRM
 • Koperasi Promotion Name: General info about Personal Loan Koperasi Polis DiRaja Malaysia Berhad
 • Personal Loan Promotion Period: ~ call for confirmation ~

Mengenai Koperasi Polis DiRaja Malaysia Berhad KPDRM

Koperasi Polis DiRaja Malaysia Berhad KPDRMditubuhkan pada 24 April 1928 dengan tujuan membantu mengurangkan bebanan kewangan anggota polis dan kakitangan di Jabatan Polis. Tanpa mengabaikan anggota, KPD telah membangun dari sebuah koperasi yang menyediakan urusan pinjam-meminjam kepada sebuah konglomerat yang sehingga kini memiliki aset pada nilai buku sebanyak RM689.5 juta.

KPD dikenali sebagai “SYARIKAT BERKERJASAMA BANTUAN DIRI SENDIRI, JIMAT CERMAT BAGI MEREKA DI DALAM PEKERJAAN POLIS, DI DALAM
NEGERI MELAYU BERSEKUTU DENGAN TANGGUNGAN BERHAD”. KPD dipelopori oleh 42 anggota polis, antaranya ialah: –

 • SM SHEQ MOHAMAD
 • SM KULA SINGH

Pada 12 Julai 1976 penamaan baru iaitu “KOPERASI POLIS DIRAJA MALAYSIA BERHAD (KPD)” diperkenalkan. KPD juga mengembangkan sayapnya dengan terlibat secara langsung di dalam industri seperti berikut:

 • Pembinaan
 • Kejuruteraan
 • Komputer
 • Perhotelan
 • Hartanah
 • Industri Penerbangan
 • Pendidikan
 • Pengangkutan

KPD merupakan salah satu dari empat institusi kewangan diikhtiraf oleh Parlimen sebagai Agensi Dana Bumiputra. Tiga institusi yang lain melibatkan Permodalan Nasional Berhad(PNB), Lembaga Tabung Angkatan Tentera (LTAT) dan Lembaga Tabung Haji (LTH).

Pembiayaan Koperasi Polis DiRaja Malaysia Berhad - KPDRM

Pinjaman Peribadi Koperasi Polis DiRaja Malaysia (KPDRM) Berhad

Koperasi Polis DiRaja Malaysia – KPDRM Berhad ditubuhkan pada 24 April 1928 dengan tujuan membantu mengurangkan bebanan kewangan anggota polis dan kakitangan di Jabatan Polis. Tanpa mengabaikan anggota, KPD telah membangun dari sebuah koperasi yang menyediakan urusan pinjam-meminjam kepada sebuah konglomerat yang sehingga kini memiliki aset pada nilai buku sebanyak RM689.5 juta.

Pinjaman Peribadi Tanpa Penjamin Koperasi Polis DiRaja Malaysia

Produk pinjaman peribadi Koperasi Polis DiRaja Malaysia Berhad merupakan pembiayaan peribadi tanpa jaminan yang ditawarkan kepada ahli KPDRM yang layak.

 • Kadar keuntungan dikira berdasarkan kadar tetap (flat rate). Jumlah maksimum pembiayaan adalah RM150,000.00 tertakluk kepada kelayakan.
 • Tempoh pembiayaan maksimum adalah 10 tahun (120 bulan). Produk ini adalah produk pembiayaan peribadi yang patuh Shariah dengan konsep Tawarruq.
 • Kadar faedah yang dikenakan adalah 4.50% dikira secara tahunan pada kadar tetap (flat) mengikut tempoh pembiayaan yang diluluskan. Perhitungan faedah berdasarkan kaedah “Rule 78” atau “Sum of the Years” Digits”.
 • Dana Tabung 1.0% bagi pembiayaan RM20,000 atau 2.0% bagi pembiayaan melebihi RM20,000. Dana ini adalah mekanisme dalaman sebagai alternatif kepada Takaful. Yuran Pemprosesan sebanyak RM100.00 bagi setiap permohonan pembiayaan yang diluluskan.
 • Bayaran ansuran bulanan selama 2 bulan diambil untuk pembiayaan melebihi tempoh 60 bulan. Bayaran ansuran kemudiannya dibuat melalui potongan gaji.

Pembiayaan Peribadi yang Dijamin dari Koperasi Polis DiRaja Malaysia

Pinjaman peribadi Koperasi Polis DiRaja Malaysia Berhad (KPDRM) adalah pembiayaan peribadi yang dijamin yang ditawarkan kepada ahli-ahli.

 • Kadar keuntungan dikira berdasarkan kadar tetap (kadar rata).
 • Jumlah pembiayaan maksimum adalah RM 10,000.00 sahaja atau 12 bulan gaji pokok + fi terkumpul, tertakluk kepada jumlah yang lebih rendah.
 • Tempoh pembiayaan maksimum adalah 5 tahun (60 bulan).
 • Penawaran ini menunjukkan komitmen KPDRM untuk menyediakan perkhidmatan kewangan yang mesra ahli dengan syarat-syarat yang jelas dan mudah difahami.
 • Dengan kadar tetap untuk pengiraan keuntungan, ahli-ahli dapat merancang perbelanjaan mereka dengan lebih baik.
 • Had maksimum pembiayaan memastikan bahawa peminjam meminjam dalam kemampuan mereka.
 • Tempoh maksimum pembiayaan memberikan fleksibiliti kepada peminjam untuk membuat pembayaran ansuran yang selesa.

Keseluruhan, produk pinjaman peribadi KPDRM menawarkan pelbagai kelebihan kepada ahli-ahli, memastikan keperluan kewangan mereka dipenuhi dengan bertanggungjawab dan bersesuaian dengan keadaan kewangan mereka.

Pinjaman Peribadi Express Koperasi Polis DiRaja Malaysia

Express / Mudah yang ditawarkan kepada ahli-ahli. KPDRM yang baik.

 • Kadar keuntungan dikira berdasarkan kadar tetap (kadar rata).
 • Jumlah pembiayaan adalah antara RM1,000.00 hingga RM2,000.00 juga tertakluk kepada jumlah fi yang terkumpul oleh ahli-ahli di KPDRM.
 • Tempoh pembiayaan maksimum adalah 1 tahun (12 bulan).

Penawaran ini menunjukkan komitmen KPDRM untuk menyediakan perkhidmatan kewangan yang mesra ahli dengan syarat-syarat yang jelas dan mudah difahami. Dengan kadar tetap untuk pengiraan keuntungan, ahli-ahli dapat merancang perbelanjaan mereka dengan lebih baik. Had maksimum pembiayaan memastikan bahawa peminjam meminjam dalam kemampuan mereka. Tempoh maksimum pembiayaan memberikan fleksibiliti kepada peminjam untuk membuat pembayaran ansuran yang selesa.

Keseluruhan, produk pinjaman peribadi KPDRM menawarkan pelbagai kelebihan kepada ahli-ahli, memastikan keperluan kewangan mereka dipenuhi dengan bertanggungjawab dan bersesuaian dengan keadaan kewangan mereka.

Frequently Asked Questions (FAQ) about Koperasi Polis DiRaja Malaysia (KPDRM)

Curious about Koperasi Polis DiRaja Malaysia (KPDRM)? Explore our FAQ section for answers to common questions. Find out more about our services, policies, and how we can meet your needs. Dive into our FAQ to discover everything you need to know before getting started. Start exploring now!

Apakah jenis pembiayaan yang disediakan oleh Koperasi Polis DiRaja Malaysia?

KPDRM sentiasa memberi keutamaan kepada keselesaan ahli dengan menyediakan kemudahan pembiayaan dan mengurangkan beban kewangan mereka. Koperasi menawarkan pelbagai kemudahan pembiayaan seperti Pembiayaan Peribadi Tanpa Penjamin, Pembiayaan Berpenjamin, Pembiayaan Ekspres, Pembiayaan ASBi-KOP, Pembiayaan Konsumer, dan Pembiayaan Atas Yuran. Ini bertujuan untuk memastikan ahli mendapat sokongan kewangan yang diperlukan tanpa perlu menghadapi kesulitan yang berlebihan. Dengan pendekatan ini, KPDRM berusaha memperkuatkan kesejahteraan kewangan ahli-ahlinya.

Artikel Berkaitan Pembiayaan Peribadi Koperasi

Pinjaman Yayasan Ihsan Rakyat: Buletin Kewangan Eksklusif!

Yayasan Ihsan Rakyat Buletin Pinjaman Jelajahi buletin terkini dari Yayasan Ihsan Rakyat untuk panduan eksklusif mengenai penyelesaian kewangan. Klik sekarang untuk maklumat terkini dan manfaat yang ditawarkan. Dapatkan promosi terbaik dari Yayasan Ihsan Rakyat mengenai...

Read More

Koperasi Perkasa: Sahabat Pembiayaan Peribadi Anda!

Pembiayaan Koperasi Perkasa: Koperkasa pilihan terbaik! Dapatkan segala maklumat yang anda perlukan mengenai pembiayaan yang ditawarkan oleh Koperasi Perkasa (KOPERKASA) untuk kestabilan kewangan anda. Klik untuk maklumat lanjut dan peluang yang menanti anda. Pembiayaan yang...

Read More

Koperasi Ukhwah Malaysia: Pinjaman Peribadi Terhebat!

Pinjaman Peribadi Koperasi Ukhwah Malaysia Berhad Pilihan terbaik dengan kemudahan kewangan apabila anda memohon pinjaman peribadi Koperasi Ukhwah Malaysia Berhad dengan amaun sehingga RM200,000! Nikmati keistimewaan dan baca lebih lanjut sekarang! Ini adalah sebuah koperasi...

Read More

Pinjaman Express Power: KATMB Koperasi Tentera Terbaik!

Terokai Pinjaman Express dari Koperasi Tentera (KT) – KATMB Koperasi Tentera (KT) – KATMB membawa kepada anda pinjaman peribadi yang pantas dan berkemampuan, khususnya ditujukan kepada anggota tentera Angkatan Tentera Malaysia (ATM). Nikmati keistimewaan istimewa...

Read More

Pinjaman Peribadi Koperasi Pertanian KOTANI: Khas Penjawat Awam

Pinjaman Peribadi Koperasi Pertanian (KOTANI) Dapatkan pinjaman peribadi terbaik dari Koperasi Pertanian (KOTANI) dengan kadar yang istimewa berlandaskan prinsip Islam dan menepati syariah antarabangsa. Tawaran terhad kepada anggota dan rebutlah peluang keemasan ini sekarang! Pinjaman...

Read More

https://kpd.com.my

Contact Koperasi Polis DiRaja Malaysia Berhad

error: Content is protected !!
Scroll to Top