Koperasi Permodalan Usahawan (KPUNB)

Dapatkan pinjaman peribadi yang popular daripada Koperasi Permodalan Usahawan Nasional Berhad (KPUNB) dengan pembiayaan sehingga RM200,000, meskipun dalam senarai hitam (blacklist). Jangan lepaskan peluang ini, segera buat permohonan sekarang!

Pinjaman Peribadi Koperasi Permodalan Usahawan Nasional Berhad KPUNB

Koperasi Permodalan Usahawan (KPUNB) Summary

 • Koperasi Name: Koperasi Permodalan Usahawan Nasional Berhad
 • Abbreviation / Code Name: KPUNB
 • Koperasi Promotion Name: General Info about personal financing Koperasi Permodalan Usahawan Malaysia Berhad

Koperasi Permodalan Usahawan Malaysia Berhad (KPUNB): Merintis Pembiayaan Kerajaan

Pinjaman Peribadi Koperasi Permodalan Usahawan Nasional Berhad - KPUNB Personal Loan

Pinjaman peribadi Koperasi Permodalan Usahawan Nasional Berhad (KPUNB). Untuk semakan kelayakan pinjaman peribadi Koperasi KPUNB, sila Call/SMS/Whatsapp payslip e penyata gaji terkini ke 0192983056. Mengamalkan prinsip syariah bai al-inah iaitu skim pinjaman yang berlandaskan prinsip syariah Islam antarabangsa. Rebet atau ibra’ akan diberikan jika membuat penyelesaian awal. Pembiayaan ini dahulunya dengan usahasama bank terkemuka dunia iaitu Al-Rajhi Bank.

Personal loan ini terbuka kepada kakitangan kerajaan berjawatan tetap dan polis sahaja.

Apabila semua dokumentasi berkaitan loan sudah siap dan dihantar ke pejabat Koperasi Permodalan Usahawan Nasional Berhad, tempoh memproses borang dalam masa 2 minggu dari tarikh penghantaran borang loan. Dan apabila permohonan pembiayaan anda lulus, maka pihak Koperasi KPUNB akan menghubungi pemohon bagi urusan akad jual beli. Ini adalah koperasi yang mula-mula memperkenalkan proses akad kepada pemohon/pembeli setelah loan mereka lulus.

Ketelusan dan kebolehpercayaan amatlah di titikberatkan dalam setiap permohonan pinjaman peribadi Koperasi KPUNB ini. Jika terdapat tandatangan yang tidak clear samada dari pemohon atau dari pegawai yang menandatangani borang loan, pihak pemohon haruslah membuat semula borang tersebut sehingga benar-benar lengkap.

Pinjaman Peribadi KPUNB Menggunakan Dana Sendiri

Pinjaman peribadi Koperasi Permodalan Usahawan Nasional Berhad (KPUNB) ini menggunakan dana sendiri. Interest di antara rendah: Iaitu 5.99%-7.99%. Payout: 96% tolak 3 bulan deposit tolak processing fee RM400. Tempoh pembiayaan yang panjang iaitu sehingga 20 tahun. Amaun pembiayaan maksima RM200 ribu. Pembiayaan peribadi tanpa penjamin. Buat masa ini tempoh pemprosesan adalah sekitar 1-2 minggu tertakluk kepada dokumen mestilah lengkap. Pemohon yang mempunyai rekod blacklist yang besar juga layak memohon. Dokumen yang ringkas.

Pinjaman Peribadi Koperasi KPUNB (dana Al-Rajhi)

Pembiayaan kewangan Koperasi Permodalan Usahawan Nasional Berhad ini menggunakan dana Al-Rajhi Bank. Interest di antara terendah dipasaran: Iaitu 7.99%. Ada pengesahan majikan dan akad jual beli melalui panggilan telefon. Duit loan akan reimburse menggunakan mana-mana buku akaun bank. Kriteria pinjaman peribadi Koperasi Permodalan Usahawan Nasional Berhad (KPUNB):

 • Payout: 82% tolak 3 bulan deposit tolak processing fee RM400.
 • Selepas itu payout dinaikkan kepada 85% dan 87% sebelum promosi tamat.
 • Tempoh pembiayaan yang panjang iaitu sehingga 20 tahun.
 • Amaun pembiayaan maksima RM200 ribu.
 • Pembiayaan peribadi tanpa penjamin. Buat masa ini tempoh pemprosesan adalah sekitar 2-4 minggu tertakluk kepada dokumen mestilah lengkap.
 • Pemohon yang mempunyai rekod blacklist yang besar seperti blacklist housing loan juga layak memohon tetapi perlu menyediakan statement terkini housing loan.

Dokumen yang perlu disediakan adalah ringkas dan proses juga tidak lama untuk kelulusan.

Interested to Apply a Personal Loan? How to communicate

Call/ SMS / WhatsApp: 019-2983056 (Give name, No. IC, Departments & Locations, office telephone number, mobile phone number (if no different with WhatsApp number), Permanent/ Contract, Basic Salary, Fixed Allowances and Total Deductions on latest pay slip).

Mohon Pinjaman Peribadi Koperasi Permodalan Usahawan Nasional Berhad KPUNB

Kami menyediakan perkhidmatan pinjaman peribadi koperasi Pinjaman Peribadi Koperasi Permodalan Usahawan Nasional Berhad KPUNB (Jika ada)dan bank untuk kemudahan anda. Berhubung dengan kami untuk mendapatkan maklumat-maklumat seperti pakej promosi terkini, kadar keuntungan terkini dan jumlah maksimum pembiayaan. Perkhidmatan yang ditawarkan adalah:

 1. Pinjaman peribadi baru: Kiraan had kelayakan pinjaman berdasarkan kepada kekuatan slipgaji anda iaitu gaji pokok, elaun tetap dan jumlah potongan dalam slipgaji dan potongan 60%, 50% atau 40% dari jumlah pendapatan. Anda boleh membuka akaun pertama kali dengan bank atau koperasi, akaun kedua, akaun ketiga dan seterusnya.
 2. Pinjaman peribadi overlap: Dikenali sebagai pinjaman bertindih di mana anda menggunakan akaun pembiayaan sediada dan memohon untuk mendapat tunai ditangan secara in-house overlap atau ambil penyata penyelesaian awal dan overlap di bank/ koperasi lain. Anda mungkin menambah/ tidak menambah bayaran ansuran bulanan atau jumlah pembiayaan asal.

Anda juga boleh memohon pinjaman peribadi Yayasan Ihsan Rakyat (YIR), Yayasan Perlis (YYP), pembiayaan Bank Rakyat, Bank Simpanan Nasional (BSN), Koperasi Kekal, Koperasi Gemilang (Kogemilang), Al-Rajhi Bank, Alliance Bank, Koop Bank Pertama, MBSB Bank dan lain-lain.

Bagaimana Cara Mohon Pinjaman Peribadi Pinjaman Peribadi Koperasi Permodalan Usahawan Nasional Berhad KPUNB dan Koperasi Lain?

Mohon pinjaman peribadi LOREM atau koperasi lain juga pembiayaan peribadi bank dengan mudah. Anda hanya perlu menghantar slipgaji terkini ke talian hotline pinjaman peribadi 019-2983056 sekarang! Klik butang nombor telefon di atas untuk maklumat lanjut.

Koperasi Permodalan Usahawan (KPUNB) Reviews

Customer Reviews about Koperasi Permodalan Usahawan (KPUNB)

Pinjaman peribadi daripada Koperasi Permodalan Usahawan Nasional Berhad (KPUNB) merupakan pilihan yang popular dikalangan individu dengan jumlah pembiayaan sehingga RM200,000 dan boleh mendapat kelulusan walaupun dalam senarai hitam (blacklist). Ramai penjawat awam seperti guru, pegawai kerajaan di Putrajaya yang telah memohon dan berjaya mendapatkan pinjaman ini. Kelebihan lain adalah tiada keperluan untuk menggunakan akaun gaji bagi menerima jumlah pinjaman. Pihak Koperasi KPUNB boleh menerima melalui mana-mana akaun bank yang anda miliki untuk tujuan duit pinjaman dikredit ke dalam akaun pemohon.

Dengan ciri-ciri yang menarik ini, pinjaman peribadi Koperasi KPUNB adalah pilihan yang baik bagi individu yang memerlukan dana tambahan untuk pelbagai keperluan kewangan. Jangan lepaskan peluang ini, segera buat permohonan sekarang juga!

Mohd Azwan

https://personalfinancingloan.com

error: Content is protected !!
Scroll to Top