2024 Pinjaman Peribadi KFH Penjawat Awam

Mohon 2024 Pinjaman Peribadi KFH Penjawat Awam dengan DSR sehingga 95%. Payout tinggi 94.97%. Interest 4.50%-4.65%. Tawaran terhad mohon sekarang!

2024 Pinjaman Peribadi KFH Penjawat Awam

2024 Pinjaman Peribadi KFH Penjawat Awam Summary

 • Article Name: 2024 Pinjaman Peribadi KFH Penjawat Awam
 • Category: Personal Financing
 • Purpose: Apply for loan
 • Bank Name: Kuwait Finance House
 • Abbreviation / Code Name: KFH
 • Koperasi Promotion Name: General Info about 2024 Pinjaman Peribadi KFH Penjawat Awam
 • Personal Loan Promotion Period: 2023 to 2024
 • Open to: Government
 • Max Loan Amount: RM200k

Syarat²utk mendapat kelulusan Personal Loan KFH

Syarat-syarat untuk mendapat kelulusan Loan KFH adalah seperti berikut:

 1. Warga negara yang berkhidmat di bawah kerajaan persekutuan
 2. Umur 21- 57 tahun
 3. Tidak ada rekod ctos
 4. Jumlah potongan di bawah 60% yg dibenarkan
 5. Komitmen boleh diterima sehingga DSR 95%
 6. Sila whatsapp slip gaji terkini ke 019-2983056 utk semak kelayakan anda.

Perhatian: Bagi pemohon yang bekerja sebagai seorang cikgu cuma print out 4 borang KFH yang perlukan tandatangan sahaja dan tidak perlu isi borang. Dokumen yang diperlukan adalah:

 1. Page 4
 2. Form 1
 3. Form 2
 4. Form 3

** Boleh WhatsApp dengan format pdf ataupun boleh sign online sahaja.

Dokumen yg diperlukan untuk 2024 Pinjaman Peribadi KFH Penjawat Awam

Dokumen yg diperlukan untuk memohon 2024 Pinjaman Peribadi KFH Penjawat Awam adalah seperti berikut:

 1. IC depan/belakang berwarna yang jelas.
 2. Password e- penyata
 3. Password HRMIS
 4. Surat Pengesahan majikan.
 5. Nombor akaun bank yang masuk gaji dalam slip gaji

* Semua dokumen di atas boleh dihantar menggunakan WhatsApp ke 019-2983056.

Tailored to Your Needs: Exploring Personal Loan Options for Your Financial Goals

Explore now by clicking below for a comprehensive list of banks offering personal loans with exciting new promotions. Discover detailed information on interest rates, payout details, maximum loan amounts, tenure options, terms and conditions, and more to make an informed decision that suits your financial needs and aspirations.

Info diperlukan dalam borang KFH loan

Info yang diperlukan dalam borang pemohon adalah seperti berikut:

MAKLUMAT PEMOHON:

 1. Nama Penuh:
 2. No I/C:
 3. Alamat Tetap :
 4. Alamat Sekarang :
 5. No Tel Bimbit :
 6. Bilangan Tanggungan :
 7. Taraf Perkahwinan :
 8. Bangsa :
 9. Agama :
 10. Taraf Pemilikan Rumah :
 11. Pendidikan Tertinggi :
 12. Alamat Email :
 13. Nama Ibu :
 14. Tempoh Menetap (Tahun/bulan) :

MAKLUMAT PEKERJAAN PEMOHON :

 1. Nama Majikan :
 2. Alamat Majikan :
 3. Jawatan :
 4. Tarikh Mula Berkhidmat :
 5. No. Tel. Pejabat :
 6. Gred :
 7. Bahagian / Jabatan :

MAKLUMAT PASANGAN:

 1. Nama Penuh Pasangan :
 2. No I/C Pasangan :
 3. Tarikh Lahir Pasangan :
 4. No Tel. Bimbit :
 5. Nama Majikan Pasangan :
 6. Alamat Penuh Majikan Pasangan :
 7. Gaji Pasangan :
 8. Tarikh Mula Berkhidmat :
 9. No. Tel Pejabat Pasangan :

MAKLUMAT RUJUKAN SAUDARA TERDEKAT (ibubapa, adik-beradik atau anak yang tinggal berasingan)

 1. Nama Penuh :
 2. Nombor IC:
 3. Alamat Tetap :
 4. No Tel. Bimbit :
 5. Pertalian Dengan Pemohon :
 6. Pekerjaan :

Dengan ini saya bersetuju dengan semua syarat-syarat yang telah diberitahu oleh Pegawai Pemasaran dan mengesahkan semua maklumat yang diberikan adalah benar. Terima kasih.

Download Jadual Pembayaran 2024 untuk penjawat awam Malaysia

Sila download jadual pembayaran bagi pinjaman peribadi KFH dibawah:

Personal Loan Schedule of Payment
Personal Loan Schedule of Payment

Download Borang Loan KFH 2024 untuk penjawat awam Malaysia

Berikut adalah borang loan KFH (Kuwait Finance House) untuk anda download seperti dibawah:

Download e Form
Download e Form

Cara Pengiraan Loan KFH 2024 Penjawat Awam Malaysia

Cara pengiraan loan KFH adalah seperti berikut:

 1. Gaji pokok campur dengan elaun tetap. Contohnya Rm4,712.15
 2. Jumlah potongan terkini dalam slipgaji. Contohnya RM2,500.90
 3. Adakah anda ada membuat pinjaman peribadi sebelum ini dan sudah lulus tetapi potongannya belum masuk lagi ke dalam payslip anda? Jika ada rekod intransit, anda harus campurkan bersama jumlah potongan terkini dalam payslip. Dalam contoh ini, tiada rekod in-transit ANGKASA bermakna jumlah potongan keseluruhan adalah RM2,500.00 (current deduction in the payslip+intransit ANGKASA)
 4. Adakah anda ingin overlap loan lama? Jika ya, sila sertakan surat penyata bank atau koperasi yang masih sah tempoh (validity) sekurang-kurangnya 1 bulan. Dalam kes ini, terdapat loan COSHARE yang perlu dioverlap. Installment bulanan adalah RM152.30. Jadi, jumlah lebihan pendapatan yang dibenarkan untuk pohon pinjaman peribadi adalah RM478.69.
 5. Max loan tenure adalah 10 tahun. Jadi jumlah maksima amaun pinjaman peribadi yang boleh dipohon adalah RM37,000 selama 120 bulan (10 tahun) dan bayaran bulanan atau monthly installement adalah RM474.60.
 6. Jadi berapakah amaun bersih (nett payment) yang akan anda dapat nanti? Untuk loan Kuwait Finance House ini, payout adalah 94.97%. Maknanya, jumlah loan RM37,000 dan selepas ditolak payout, maka anda akan mendaapt nett payout RM35,140.00

* Sila ambil perhatian bahawa jumlah nett payout loan KFH ini belum ditolak dengan jumlah full settlement loan COSHARE yang masih pending amaunnya. Sekiranya jumlah full settlement COSHARE adalah %M15,000 setelah ditolak ibra atau rebate, maka anda akan dapat tunai bersih ditangan sebanyak RM20,140.00

** Sekiranya anda tidak ada sebarang pinjaman peribadi untuk dilakukan overlap, maka anda akan dapat tunai bersih ditangan sebanyak RM35,140.00

Sila hubungi kami di talian 019-2983056 untuk sebarang pertanyaan mengenai perkara ini. Anda boleh membuat kiraan sendiri, mencetak borang dan terus WhatsApp ke nombor hotline kami sekarang. Dapat borang lengkap, kami akan terus proses borang dan tanpa lengah-lengah lagi.

cara pengiraan personal loan 2024 Kuwait Finance House KFH

Mohon 2024 Pinjaman Peribadi Kuwait Finance House

Mengapa anda perlu memohon 2024 pinjaman peribadi Kuwait Finance House KFH ini?

Terdapat banyak sebab utama untuk anda memohon pinjaman peribadi KFH yang sangat istimewa ini. Diantaranya adalah:

 1. DSR sehingga 95%: Tiada masalah jika komitmen luar payslip dengan dalam slipgaji anda tinggi kerana DSR yang dibenarkan adalah sehingga 95%.
 2. Interest tetap atau Flat RATE: Interest tetap iaitu 4.65% selama 10 tahun jadi bayaran anda tetap sama. Anda tidak akan terperanjat apabila mendapati secara tiba-tiba ansuran bulanan anda meningkat kepada 10% atau 20% dari ansuran bulanan tahun lepas.
 3. Proses loan tanpa pengesahan majikan: Anda tidak perlu mendapatkan cop pengesahan jawatan untuk borang ANGKASA dan dokumen sokongan lain seperti slipgaji, salinan IC, buku bank dan sebagainya kerana pinjaman dari KFH ini tidak memerlukan pengesahan majikan.
 4. Agen bank dan koperasi yang dipercayai: Dengan memohon pinjaman peribadi bank dan koperasi dengan kami, kami adalah berpengalaman lebih 15 tahun dalam bidang ini. Hubungi kami sekarang di 019-2983056.
 5. Telus dan dipercayai: Kami tidak menyembunyikan apa-apa kos kerana semua keterangan mengenai pembiayaan peribadi KFH ini ada disiarkan dalam laman web ini.
 6. Cepat dan tangkas: Anda tidak perlu tunggu kami kirakan untuk anda. Anda boleh buat pengiraan sendiri berdasarkan formula pengiraan yang ditunjukkan dan terus sertakan dokumen seperti yang diminta. Hantar terus melalui WhatsApp ke 019-2983056 semua borang dan dokumen lengkap dan kami akan uruskan dengan secepat mungkin.

Article related to Personal Loan

Exclusive! 2024 Pinjaman Peribadi KFH Penjawat Awam

2024 Pinjaman Peribadi KFH Penjawat Awam Mohon 2024 Pinjaman Peribadi KFH Penjawat Awam dengan DSR sehingga 95%. Payout tinggi 94.97%. Interest 4.50%-4.65%. Tawaran terhad mohon sekarang! 2024 Pinjaman Peribadi KFH Penjawat Awam Summary Article Name:...

Read More

Privacy Policy

Who we are Our website address is: https://rumahmampumilik.com. What personal data we collect and why we collect it Comments When visitors leave comments on the site we collect the data shown in the comments form,...

Read More

Pinjaman Yayasan Ihsan Rakyat: Buletin Kewangan Eksklusif!

Yayasan Ihsan Rakyat Buletin Pinjaman Jelajahi buletin terkini dari Yayasan Ihsan Rakyat untuk panduan eksklusif mengenai penyelesaian kewangan. Klik sekarang untuk maklumat terkini dan manfaat yang ditawarkan. Dapatkan promosi terbaik dari Yayasan Ihsan Rakyat mengenai...

Read More

Koperasi Perkasa: Sahabat Pembiayaan Peribadi Anda!

Pembiayaan Koperasi Perkasa: Koperkasa pilihan terbaik! Dapatkan segala maklumat yang anda perlukan mengenai pembiayaan yang ditawarkan oleh Koperasi Perkasa (KOPERKASA) untuk kestabilan kewangan anda. Klik untuk maklumat lanjut dan peluang yang menanti anda. Pembiayaan yang...

Read More

FAQ 2024 Pinjaman Peribadi KFH Penjawat Awam

Mudah sahaja, layari laman web kami untuk cara pengiraan dan terus hantar borang dan dokumen yang lengkap ke nombor WhatsApp 019-2983056.

Kami menyediakan panduan kepada pemohon dan mendidik semua kakitangan kerajaan sebelum membuat apa-apa pinjaman peribadi. Ini kerana jika anda tersalah membuat keputusan, ia pasti menjejaskan kewangan bulanan anda pada masa akan datang dan memudaratkan anda nanti.

Kami biasanya memberi nasihat berguna, jadi anda perlulah cermat dalam membuat sebarang permohonan pinjaman peribadi KFH ataupun dengan koperasi lain.

DSR yang dibenarkan untuk memohon pinjaman peribadi KFH adalah 95%. Jadi, komitmen tinggi adalah amat digalakkan untuk memohon pembiayaan ini. Hubungi kami sekarang di 019-2983056.

Semua kakitangan kerajaan Malaysia layak memohon pembiayaan peribadi ini. Dapatkan keterangan lanjut dengan melayari laman web kami.

error: Content is protected !!
Scroll to Top